muškarac u teretani

Nakon zimske sezone, uobičajeno je da se mnogi od nas osećaju tromo i nemotivisani da vežbaju.

Hladno vreme i kraći dani mogu dovesti do manje fizičke aktivnosti i više vremena provedenog u zatvorenom prostoru. Na sreću, uz pomoć aplikacija za vežbanje koje motivišu da redovno obavljate zadate vežbe, sada se možete jednostavno vratiti na pravi put i probuditi iz zimskog sna!

U ovom članku ćemo predstaviti neke od najboljih aplikacija za vežbanje koje vam mogu pomoći da se krećete i ostanete aktivni, ali i alternativu koju servismobilnihtelefona.com toplo preporučuje osobama koje ne osećaju da je bezbedno i praktično nositi telefon sa sobom na trening.

Fitbit Coach – personalizovani planovi vežbi

Fitbit Coach je popularna aplikacija koja nudi personalizovane planove vežbanja na osnovu vašeg nivoa kondicije, ciljeva i preferencija.

Sa preko 200 vežbi i rutina, možete birati između raznih vežbi u rasponu od kardio treninga do treninga snage. Aplikacija takođe sadrži audio i video vodiče, tako da možete ostati motivisani i fokusirani tokom vežbanja.

Prednosti: Personalizovani planovi vežbanja aplikacije savršeni su za one kojima su potrebne smernice i struktura u svojoj fitnes rutini. Takođe nudi širok spektar vežbi, što ga čini pogodnim za ljude sa različitim nivoima fitnesa i ciljevima.

Nedostaci: Aplikacija zahteva pretplatu da bi pristupila svim njenim funkcijama, koja može biti skupa nekim korisnicima.

Nike Training klub – širok raspon vežbi po svačijem ukusu

Nike Training Club je još jedna popularna aplikacija za vežbanje koja nudi niz programa za vežbanje i fitnes.

Aplikacija sadrži preko 180 besplatnih vežbi, uključujući kardio, snagu i jogu. Takođe možete birati između različitih planova treninga koji su prilagođeni vašim fitnes ciljevima, kao što su izgradnja snage, poboljšanje izdržljivosti ili gubitak težine.

Prednosti: Aplikacija nudi širok spektar besplatnih vežbi, što je čini dostupnom svima. Planovi treninga su takođe prilagodljivi, tako da ih možete prilagoditi tako da odgovaraju vašem nivou kondicije i ciljevima.

Nedostaci: Neki korisnici mogu smatrati da je interfejs aplikacije zbunjujući i težak za navigaciju.

Seven – za brz i efektivan trening

Seven je aplikacija za vežbanje koja se fokusira na brze vežbe visokog intenziteta koje se mogu obaviti za samo sedam minuta.

Aplikacija nudi niz vežbi koje su dizajnirane da poboljšaju snagu, izdržljivost i zdravlje kardiovaskularnog sistema. Sa svojim kratkim, intenzivnim vežbama, Seven je savršen za one koji imaju zauzet raspored i nemaju mnogo vremena.

Prednosti: Kratke vežbe aplikacije su savršene za ljude koji žele da dođu u formu, ali nemaju mnogo vremena. Takođe je besplatan za preuzimanje i korišćenje.

Nedostaci: Neki korisnici mogu smatrati da su vežbe previše intenzivne, a aplikacija ne nudi mnogo prilagođavanja.

Aaptiv – za osobe koje ne mogu da zamisle trening bez slušalica

Aaptiv je aplikacija za vežbanje koja nudi audio-bazirane vežbe i lične treninge.

Aplikacija sadrži niz vežbi, uključujući trčanje, jogu, trening snage i još mnogo toga. Treneri pružaju smernice i motivaciju putem audio signala, što je čini odličnom opcijom za one koji više vole da slušaju muziku ili podkastove dok vežbaju.

Prednosti: Vežbe zasnovane na zvuku aplikacije savršene su za one koji više vole da vežbaju bez gledanja ekrana. Takođe nudi širok spektar vežbi i ličnih treninga.

Nedostaci: Aplikacija zahteva pretplatu da bi pristupila svim njenim funkcijama, a neki korisnici mogu smatrati da su pretplate skupe.

žena radi vežbe u teretani

MiFitnessPal – sveobuhvatna aplikacija za ishranu i vežbanje

MiFitnessPal je popularna aplikacija koja pomaže korisnicima da prate svoju ishranu i vežbanje.

Aplikacija sadrži veliku bazu podataka o ishrani i vežbama, što olakšava evidentiranje vaših obroka i vežbi. Takođe nudi personalizovane preporuke na osnovu vaših fitnes ciljeva i preferencija.

Prednosti: Funkcije praćenja aplikacije su savršene za one koji žele da prate svoju ishranu i vežbanje. Takođe je besplatan za preuzimanje i korišćenje.

Nedostaci: Neki korisnici mogu smatrati da je interfejs aplikacije zbunjujući, a preporuke aplikacije možda neće uvek biti u potpunosti tačne.

Prednosti i mane aplikacija za vežbanje

Aplikacije za vežbanje su postale sve popularnije poslednjih godina, i to sa dobrim razlogom.

One nude način da ostanete aktivni i zdravi, čak i kada nemate vremena ili sredstava za profesionalne treninge sa trenerom. Evo nekih od generalnih prednosti i mana aplikacija za vežbanje.

Prednosti

Nezavisnost: Pomoću aplikacije za vežbanje možete da vežbate bilo kada i bilo gde. Ne morate da putujete u teretanu ili da planirate vreme sa ličnim trenerom.

Raznolikost: Većina aplikacija za vežbanje nudi niz vežbi i rutina, tako da možete da promenite stvari i izbegnete dosadnu rutinu.

Personalizacija: Mnoge aplikacije za vežbanje nude personalizovane planove vežbanja na osnovu vaše fizičke spremnosti, ciljeva i preferencija. Ovo vam može pomoći da ostanete motivisani i na pravom putu sa svojim fitnes putovanjem.

Isplativost: Mnoge aplikacije za vežbanje su besplatne za preuzimanje i korišćenje, što ih čini isplativom alternativom tradicionalnoj članarini u teretani ili ličnim treninzima.

Nedostaci

Nedostatak uputstava: Dok aplikacije za vežbanje nude praktičnost, možda neće pružiti isti nivo vođenja i podrške kao lični trener. Ovo može biti izazov za one koji tek počinju da vežbaju ili imaju specifične zdravstvene probleme.

Tehnički problemi: Aplikacije za vežbanje se oslanjaju na tehnologiju, koja može biti sklona kvarovima. Ovo može biti frustrirajuće i uticati na vaše iskustvo vežbanja.

Vreme ispred ekrana: Mnoge aplikacije za vežbanje zahtevaju da konstantno koristite telefon ili tablet, što može doprineti produženju vremena ispred ekrana i potencijalnim ometanjima u vidu poruka, poziva ili gubitka mreže.

Naknade za pretplatu: Neke aplikacije za vežbanje zahtevaju pretplatu za pristup svim njihovim funkcijama, što može biti skupo za neke korisnike.

Nepraktičnost: Jedan od potencijalnih nedostataka aplikacija za vežbanje je to što se oslanjaju na pametne telefone ili druge elektronske uređaje, a nije uvek i svima praktično nositi telefon ili tablet sa sobom. Na primer, ako idete na trčanje, nezgodno je brinuti o bezbednosti telefona, a u teretani se može desiti i da on ispadne u samo jednom trenutku nepažnje.

Rešenje za ovaj problem je ulaganje u pametni sat koji često dolazi sa unapred instaliranim aplikacijama za fitnes ili se može povezati sa aplikacijama, tako da možete da pratite svoje vežbe i napredak bez potrebe da nosite telefon sa sobom.Zima može biti izazovna sezona da ostanete aktivni, ali uz pomoć aplikacija za vežbanje možete se vratiti na pravi put i probuditi se iz zimskog sna. Bilo da više volite personalizovane planove vežbanja, audio-bazirane vežbe ili praćenje ishrane, aplikacije za vežbanje mogu biti odličan način da ostanete zdravi i aktivni!