Kušadasi - plaža i zalazak sunca

Kada biramo destinaciju za letovanje, izgled smeštaja i opcije za izlazak su često u drugom planu, a najviše pažnje se obraća na izgled plaže, sitan pesak i boju mora. Bez obzira da li je izbor pao na bližu ili daleku, egzotičnu destinaciju, svaki turista želi da opravda novac uložen u odmor i da uživa na plaži po svom ukusu. 

Svaka destinacija se trudi da pruži što lepšu plažu i time zainteresuje turiste. Predstavljamo vam najlepše plaže na svetu, koje ćete sigurno želeti ponovo da posetite. 

#1 Kušadasi, Turska

Kušadasi je postao posebno popularan među turistima poslednjih godina, jer pruža neverovatan doživljaj. Ovo mesto namenjeno je svim uzrastima i može vam ponuditi plaže sa najsitnijim peskom.Turistima se dopadaju, jer su prostrane i otvorene za posetioce, ali podjednaku pažnju privlače i mirnije, skrivene plaže Kušadasija.

Neke od najlepših plaža su: Kusadasi City Beach, Ladies Beach, Downtown Beach, Long Beach i mnoge druge. Ukoliko planirate porodično letovanje i potrebna vam je destinacija koja nudi zabavu svim uzrastima, nećete pogrešiti ako posetite ovo tursko letovalište. Takođe, ako planirate putovanje sa društvom i zabavu u klubovima na plaži, Kušadasi je dobra ideja za vas.

#2 Vice, Artemida, Grčka

Vice je čuveni bar na obali u primorskom gradu, Artemida, sa očaravajućom plažom. Ova plaža nalazi se na oko 20km od glavnog grada, Atine i mirno je utočište mnogim Grcima. 

Bar koji se nalazi pored plaže je često krcat, jer dok pijete piće imate pogled na planine kojima se posetioci dive. Prepoznatljiv je po specijalitetima karakterističnim za ovu oblast, poput hobotnice sa roštilja. Ako se nađete u ovom baru verovatno ćete dobiti poziv na ples uz muziku uživo. 

#3 La Concha, Španija

Ova plaža je proglašena najboljom u Evropi, a nalazi se u San Sebastijanu. Posetiocima pruža šetalište pored mora u dužini od preko 1 200km, a u sredini zaliva nalazi se ostrvo Santa Klara. Ostrvo ima malu plažu, svetionik i bar, do kojih možete jednostavno doplivati.

Jedno je od najlepših ostrva zbog izdvojenosti, ali to je razlog što poseduje čistu i mirnu plažu koja ispunjava sve zahteve kada je u pitanju letovanje. Turisti svedoče o neverovatnoj čistoti ove plaže i naglašavaju da nikada nisu videli kantu punu smeća. 

#4 Grace Bay, Terks i Kejkos

Plaže koje se nalaze oko ostrva Terks i Kejkos posebno su zadivile turiste belim peskom, tirkizno plavom vodom, kao i letom koje nikada ne prestaje. Ova plaža je jedva od onih koje vidite na razglednicama i pitate se da li su stvarne. Ona je svim posetiocima ostala u srcu, a to je više nego dovoljan razlog da se vrate na nju kada god im se ukaže prilika.

Turska Kušadasi - pogled na more

#5 Coney Island, Njujork

Nakon renoviranja luna parka i kompletnog sređivanja plaže 2012. godine Coney Island je uspeo da povrati stari sjaj. Ovo mesto idealno je za porodični odmor, koji pruža dobru zabavu za decu, ali i veliku ponudu za kupovinu. Možete uživati u hrani, predstavama, vožnji, a sve to dok gledate u Atlantski okean. 

#6 Clear Water Bay, Florida

Amerika je većini turista omiljena zemlja, a kao takva nudi pregršt prelepih plaža. Jedna od njih je Clear Water, koja je proglešena za šestu najlepšu plažu na svetu. Ovo mesto budi sva čula, a nudi mirno i čisto more, koje nijedan ljubitelj letovanja ne može da odbije. Šta se više od letovanja može poželeti osim umirujućeg zvuka mora i neverovatnog pogleda? 

#7 Ihlabela, Brazil

Nakon Severne Amerike selimo se na nešto južniju plažu, odnosno ostrvo. Ihlabela u prevodu znači “prelepo ostrvo”, a ne samo da je lepo, već je i najveće u Brazilu. Na ovom ostrvu se može videti neverovatna netaknuta priroda, kao i tropska fauna. Sadrži više od 400 vodopada i spada u jednu od najvećih prirodnih oaza na Zemlji.

#8 Playa Norte, Meksiko

Playa Norte je dugačka oko 680km i jedna je od najvećih atrakcija u Meksiku. More na koje izlazi ova plaža je očaravajuće zelene boje, a na ovom mestu može samo da vam smeta pesak na stopalima ili predivni barovi, koji nude originalna osveženja.  

#9 Seven mile beach, Jamajka

Ova plaža nije posebno interesantna ljubiteljima morskog sveta, jer se ne može pohvaliti retkim vrstama riba. Razlog zbog koga je jedna od najlepših na svetu jeste voda, koja je plava kao u bazenu, a uz to je neverovatno topla. Veče na plaži je takođe specijalno zbog očaravajućih zalazaka sunca, koje pruža predivan pogled i tako mami posetioce da veče provedu baš ovde.

#10 La Barra, Punta del Este, Urugvaj

Ovo mesto u naselju Punta postalo je prepoznatljivo po svakodnevnim žurkama. Mladi iz celog sveta dolaze ovde kako bi osetili atmosferu grada koji nikad ne spava i zabavili se sa društvom. Provod traje non stop, što znači da vam izlazak sunca neće najaviti kraj žurke.

Ako ste pogledali sve plaže sa navedene liste sigurno vam neće biti lako da se odlučite koja vas je najviše očarala. Ono što je sigurno, jeste da ćete uživati u kvalitetnom putovanju i bajkovitom ambijentu, za koju god od navedenih destinacija da se odlučite.