Zebra zavese u kuhinji

Kuhinja predstavlja neizostavni deo svakog životnog prostora, bez kojeg se ne može. Ona je mesto gde se događa kulinarska čalorija, koja drži celu porodicu na okupu. Jasno je da iz navedenih razloga kuhinja mora biti funkcionalna i prilagođena potrebama svih ukućana. Međutim, osim funkcionalnosti, ambijent kuhinjskog prostora sve više prati i savremene trendove. Zato se prilikom uređenja prostora u kome živite, sve više akcenat stavlja na otvorenost prostorija, koje podrazumevaju spajanje kuhinje, trpezarije, pa čak i dnevnog boravka u jednu celinu. Za ovakve poduhvate važna je dobra osvetljenost, ali i detalji koji će istaći lepotu svakog dela, a da pritom budu i korisni.

Zebra zavese su idealna rešenja za postizanje pravog efekta, a kako se izrađuju od materijala različitog od klasičnih tipova zavesa, imaju mogućnost regulacije svetlosti tokom različitih delova dana, kao i mnoge druge prednosti.

Za prostorije kao što je kuhinja, enterijeristi su osmislili niz rešenja koja mogu biti istovremeno i funkcionalna i moderna. Zebra zavese, osim što ulepšavaju prostor i izgledaju veoma atraktivno i zanimljivo, one su i veoma jednostavne za montažu, a njihov izgled je krajnje neobičan zbog pruga, kojima se reguliše dotok svetlosti. Zahvaljujući širokoj paleti boja, lako se uklapaju u svaki enterijer, a kako su izrađene od specijalne vrste tkanine, ne upijaju mirise od kuvanja, pa je i njihovo održavanje jednostavno.

Dodatna rasveta „baca“ novo svetlo na vaš kuhinjski kutak

Opšte je poznato da prilikom uređenja enterijera treba voditi računa da svaka prostorija dobija određenu količinu svetlosti. Međutim, uz prirodno, poželjno je i korišćenje veštačkog osvetljenja, kao i njihov adekvatni raspored. Uglavnom su kuhinje opremljene centralnom rasvetom, što govori o tome da je takva prostorija nedovoljno osvetljena. Elementi kuhinje u ovom slučaju ne dolaze do izražaja, a vaše oči se konstantno naprežu dok boravite i radite u njoj.
Iz tih razloga, važno je postaviti adekvatnu rasvetu koja će prostor dovesti u ravnotežu, a ujedno poslužiti i kao dekoracija. Dodatne viseće sijalice iznad kuhinjskih elemenata uneće potpuno novu dimenziju u vaš prostor.

Element bez kog se ne može zamisliti nijedna moderna kuhinja – aparat za kafu na kapsule

Današnji tempo života, osim ubrzanosti koja ga karakteriše, ima i svojih prednosti. Zahvaljujući razvoju tehnologije, komfornost doma dolazi do sve većeg izražaja. Umesto velikih gužvi u kafićima, sada možete uživati u priči i druženju sa svojim prijateljima i porodicom svakoga dana uz šoljicu omiljene kafe. Ukoliko ste ljubitelj toplih napitaka različitih ukusa, aparat za kafu na kapsule je prava stvar za vas.
Ovakav tip aparata, osim što će oplemeniti vaš kuhinjski prostor, vrlo brzo će postati novi član porodice, koji će vas ujutru buditi, a popodne razveseljavati kada se vratite sa posla. Zahvaljujući kapsulama različitih ukusa, sada vam je svaka vrsta kafe dostupna i to u vašem domu. Bilo da ste ljubitelj espresa, kapučina, makijata ili kafe late, svaka aroma će biti podjednako ukusna i neodoljiva.
Aparat za kafu na kapsule je vrlo jednostavan za upotrebu i održavanje, a kako se može pronaći u različitim bojama i različitih dimenzija, lako se uklapa uz svaki izgled kuhinje.