prikaz belih drvenih vrata

Drvo – jedini prirodni materijal koji se koristio od postanka čovečanstva i sa punim pravom ostao nezamenjivo sredstvo u svakodnevnom životu. Danas je njegova uloga mnogostruka, a čovek je, usavršavajući svoje tehnike gradnje u infrastrukturi, usavršio i namenu ovog neprocenjivog dara prirode. 

Miris, tekstura, masivnost i dugotrajnost koje drvo pruža vraća vas direktno u detinjstvo i svojoj iskonskoj prirodi, od koje smo se toliko udaljili. Sada je možda i najbolji trenutak da deo te prirode prenesemo i u svoje okruženje. 

Osim što je ekološki najčistiji i najzdraviji materijal, drvo daje toplinu i prirodni osećaj vašem domu.

Ako razmišljate o oplemenjivanju vašeg životnog prostora, trebalo bi da napravite promenu u vašem enterijeru. Šta svi prvo ugledaju u vašoj kući ili stanu? Naravno, ulazna vrata. Sad zamislite da se ispred vas nalaze masivna drvena vrata, od čije lepote zastaje dah. 

Zašto se opredeliti za drvena sobna vrata?

Estetsko savršenstvo prirode, u kombinaciji sa čovekovim umećem, stvorilo je najuzvišenije rešenje za vašu stolariju. Drvena sobna vrata, osim nenadmašne lepote, pružaju i niz drugih pogodnosti nad ostalim proizvodima koji se koriste u procesu proizvodnje. U današnje vreme modernizma i korišćenja različitih vrsta veštačkih materijala, drvena stolarija predstavlja spoj tradicije i postojanosti, koja nikad neće izaći iz mode. 

Prilikom izbora drvenih sobnih vrata, imajte na umu i njihovu masivnost. Masivna drvena sobna vrata rađena po meri, ujedno vam pružaju i najveću bezbednost koju možete da priuštite sebi i svojoj porodici. Kvalitet ovakve vrste stolarije je besprekoran, jer se za izradu drvenih sobnih vrata koriste hrastovo, bukovo, drvo jasena,bora, orahovo drvo, čamovina itd. Izbor je na vama, u zavisnosti od vaših mogućnosti. 

Velika toplotna i zvučna izolacija još jedna je od pogodnosti ovog tipa stolarije. Zime će vam biti ugodnije, a mir i tišina u domu će učiniti vaš boravak prijatnijim.

Takođe, drvena sobna vrata mogu se raditi u različitim oblicima i stilovima, od klasičnih, modernih, vrata rustičnijeg izgleda do onih ekskluzivnijih. Ukoliko dodate i staklene elemente, učinićete da takva sobna vrata upotpune vaš životni prostor i daju više svetlosti vašem boravku.

Svi modeli drvenih sobnih vrata se mogu ofarbati po vašim željama i zahtevima, a takođe i samo prelakirati i na taj način sačuvati prirodnu šaru drveta. Lakiranjem i farbanjem ćete pružiti svu potrebnu zaštitu vašoj stolariji, pogotovo spoljašnjoj, koja je izložena različitim klimatskim uticajima.

Kod održavanja drvenih sobnih vrata, najbolje je da ih s vremena na vreme prebrišete mekom pamučnom krpom i sredstvom za  čišćenje drvenih površina sa visokim sjajem. Za svaku veću restauraciju, najbolje je da kontaktirate stručnjake, koji će znati kako da vam pomognu. 

Večito pitanje – finasije

Ako uzmemo u obzir visok kvalitet drvenih sobnih vrata, izradu po meri i oblicima koje vi zamislite, dugotrajnu garanciju i bezbednost koju dobijate ulaganjem u ovu vrstu investicije, ona je više nego isplativa. A kada sve saberete i oduzmete, ni cena nije previsoka za proizvod koji će vam trajati večno. Za svoj dom uvek birajte najbolje i najkvalitetnije, jer je to pokazatelj zdravog života. A zdravlje nema cenu!