Koliko ste korisnih saveta danas pronašli na internetu? Ne sumnjamo da ih ima priličan broj koje pročitate u svakom trenutku skrolovanja, međutim, neretko su okrenuti nekim prilično banalnim stvarima koje utiču na to da se bolje osećate, da nešto bolje uradite, ali najefikasniji saveti su oni koji se tiču pametnih kupovina, a posebno ukoliko se ta kupovina odnosi na neki uređaj/aparat koji je potreban vašem domaćinstvu. Zato se danas fokusiramo na jedan od najvažnijih uređaja svakog doma, a to je mašina za veš.

Mašine za veš predstavljaju osnovni uređaj u modernom domaćinstvu, olakšavaju sve moguće obaveze oko pranja veša i tkanina, čuveajući ujedno i vreme i energiju. Međutim, kada dođe vreme za kupovinu nove mašine za veš onda nastane i poneki problem, jer su mogućnosti brojne, pa sam izbor postaje zbunjujući. Da biste bili sigurni da ćete napraviti dobar izbor veš mašine, koja će zadovoljiti sve vaše zahteve, skupili smo nekoliko osnonvih saveta koji će vam sigurno pomoći da dođete do najboljeg rešenja. 

Definišite svoje potrebe

Pre kupovine bilo kog kućnog uređaja, posebno kada se radi o većim uređajima kao što to veš mašina i jeste, najbitnije je da sednete i razmislite koje su to sve vaše potrebe koje bi jedan ovakav uređaj trebalo da zadovolji. Šta u ovom slučaju to sve podrazumeva? Koliko često perete veš, koju količinu veša perete u jednom ciklusu pranja, koliko prostora fizički imate za postavljanje mašine za veš… Odgovor na svako od ovih pitanja će vam već u startu pomoći da, pre nego što započnete otkrivanje najrazličitijih brendova i modela, napravite jednu manju grupu onih modela koji će vam odgovarati, odnosno da znate koja je veličina potrebna za vaš dom i o kojem kapacitetu mašine je potrebno da razmišljate. 

Energetska efikasnost veš mašine

Energetska efikasnost mašine za pranje veša može imati veliki uticaj na vaše mesečne račune za potrošnu električnu energiju i vodu. Zato je bitno da povedete računa o određenim oznakama koje ćete videti na samoj mašini za veš, a koje govore o energetskim ocenama samog modela koji vas interesuje. Uglavnom smo navikli da viđamo oznake A+, A++, A+++, s tim da svaki dodatni plus govori o većoj efikasnosti same mašine za veš. Tako je i dalje, pa upravo ove oznake i pratite kada želite da otkrijete i saznate više o ovom učinku samog uređaja, ali i pratite to da polako iz EU dolaze i uputi da se oznake ređaju od A do G, s tim da A prati najviši standard. U svakom slučaju, što bolja energetska efikasnost to ćete više uštedeti, ali i brinuti o životnoj okolini. 

Kako odrediti pravu veličinu bubnja?

Veličina bubnja zavisi od činjenice koliko jedan model mašine za veš može da primi kilograma suvog veša u jednom ciklusu pranja. S tim u vezi, veličina bubnja će zavisiti upravo od vaših potreba o kojima smo već pisali, koliko članova broji vaše domaćinstvo, koliko često uključujete mašinu za veš, kao i da li često perete kabaste stvari ili je u pitanju „sitniji“ veš. Na osnovu toga ćete najlakše i proceniti koja veličina vam je potrebna, tj. koju količinu veš mašiona može da prihvati u jednom pranju

Istražite različite programe pranja

mašine za veš dolaze sa različitim programima pranja koji su prilagođeni različitim vrstama tkanina i stepenima uprljanosti. Uverite se da mašina koju odaberete ima programe pranja koji su odgovarajući vašim potrebama, iako većina današnjih modela poseduje apsolutno sve programe, međutim, nekada se dogodi da nešto izostane. Ujedno se uvek raspitajte za određene, dodatne funkcije, koje vam mogu biti od velike pomoći u kućnim poslovima, uštedi vremena, kao i samog rada.

Bosch mašine za veš kao opcija o kojoj se razmišlja

Prilikom kupovine ovog tipa uređaja uvek je najbolja opcija raspitati se o tome kakvo iskustvo već imaju korisnici određenog brenda, kao i konkretnog modela uređaja. Bosch mašine za veš već dugo vremena predstavljaju standard kada su uređaji ovog tipa za domaćinstvo u pitanju, kao i sama ponuda brenda u potpunosti. Bosch mašine za veš pružaju odgovor i mogućnosti na sva ona pitanja koja smo predstavili kao najvažnija kada je razmatranje potrebnog modela u pitanju, budući da u svom asortimanu ima sve od osnonvih, pa do visokotehnološki razvijenih veš mašina koje zadovoljavaju sve potrebe i zahteve savremenog života. Bilo da su priopritet veliki kapaciteti i energetska efikasnost ili specijalni programi i različite mogućnosti, Bosch mašine za veš omogućavaju da svaku od ovih nedoumica u kupovini brzo rešite, bez prevelikog traženja i razmišljanja, uz podrazumevanu opciju dobijanja kompletne efikasnosti i vrhunskog kvaliteta koji dokazuje i trajanje. 

Za kraj je bitno pronaći model koji će se fizički uklopiti u perionicu ili kupatilo, gde je potrebno da se postavi u vašem domu, pa je kompletna podrška u pranju i mirisnim tkaninama prisutna svakodnevno.