Muškarac vozi automobil

Verovatno se, kao vozač, pitate kada je najbolje vreme za kupovinu novog automobila, s obzirom na to da nas vozila nikada ne izdaju odjednom, već problemi obično krenu sa sve učestalijim kvarovima, a samim tim i većim troškovima. 

Iskusni vozači i poznavaoci četverotoškaša će lako prepoznati pravi momenat za promenu automobila, međutim, oni koji još uvek voze svoj prvi auto, mogu biti u nedoumici kada je u pitanju promena vozila. 

U narednim redovima navodimo neke od situacija koje ukazuju na potrebu kupovine novog automobila, a na vama je da prepoznate problem sa vozilom ukoliko ga imate, i donesete najbolju odluku za novo ulaganje!

#1 Povoljna sajamska ponuda

Sajam je uvek odlična prilika da steknete uvid u trendove, dešavanja i promene u automobilskom svetu. Međutim, sajmovi su mnogo važniji zbog brojnih sajamskih akcija koje nude mogućnost kupovine automobila po nižim, specijalnim cenama. 

Ukoliko naiđete na dobru priliku, uvek možete prodati svoj polovan automobil agenciji i kupoviti novog četverotočkaša, a promena će vam sigurno prijati ako je priuštite po znatnoj nižoj ceni u odnosu na regularnu.

#2 Proširenje porodice

Nekada je automobil potrebno promeniti iz čisto praktičnih razloga, kao što je proširenje porodice. Ukoliko očekujete prinovu, imajte na umu da će bebi biti potrebno zasebno sedište u automobilu, pa ukoliko vaše trenutno vozilo nema mnogo prostora, pobrinite se što pre za neko alternativno rešenje.

Isto važi i za porodice koje imaju više od dvoje dece, jer u ovim slučajevima je prostran, udoban i komforan automobil apsolutno neophodan. Uzmite u obzir i porodična putovanja kada je udobnost od velike važnosti, pa ukoliko još niste, pogledajte ponudu većih automobila za lepša i komfornija putovanja sa porodicom. 

#3 Povoljni auto krediti

Povoljni auto krediti su odlična prilika da kupite autmomobil o kome maštate već neko vreme, a sve što je potrebno jeste da pratite kakva je ponuda banaka i kako se menjaju njihovi uslovi. Ukoliko budete imali sreće i strpljenja, možete da dobijete kredit za automobil sa “komfornim” rokom otplate i minimalnom kamatom koju nećete ni osetiti. 

Važno je iskoristiti dobar trenutak za podizanje kredita, jer na taj način možete ostvariti veliku uštedu koja nije tako česta pojava kada su banke u pitanju. Ipak, moramo im priznati da povremeno pružaju nešto povoljnije i bolje uslove vozačima, a na njima je samo da to prepoznaju i iskoriste!

#4 Sve učestaliji kvarovi

Sve učestaliji kvarovi na automobilu su alarmantno upozorenje da vas automobil neće još dugo služiti, pa ukoliko imate ove probleme, krajnje je vreme da razmislite o brzoj prodaji polovnog automobila agenciji, i kupovini novog. 

Da je situacija ozbiljna, primetićete kada shvatite da ne možete sesti u auto, a da ne čujete neobične zvukove zbog kojih odmah odlazite majstoru. Tu su i finansijski troškovi koje za sobom povlači sve češće posećivanje auto mehaničara, kao i faktor bezbednosti koji nikako ne bi trebalo zanemariti. 

U ovakvoj situaciji duge vožnje mogu biti pomalo “ekstreman sport” i svakako nisu dobra odluka, pa se u slučaju planiranog putovanja možete naći u nezgodnoj situaciji, jer nemate čime da krenete. 

#5 Ekonomičnija rešenja

U vreme kada ste kupili vaš trenutni automobil, on je verovatno predstavljao najbolje moguće rešenje u pogledu potrošnje, brzine, i svih drugih važnih karakteristika. Međutim, trendovi se menjaju, tehnologija napreduje, a automobilski brendovi iz dana u dan unapređuju vozila i ostavljaju vozače bez teksta, raznim inovacijama u svojim automobilima. 

Ostavimo po strani lični ukus i estetiku automobila – ali imajte na umu da se inovacije uglavnom uvode radi ekonomičnije vožnje, praktičnijeg upravljanja vozilom i povećanja bezbednosti u saobraćaju, pa kupovina novijeg i modernijeg automobila zapravo može da vam uštedi mnogo novca, a uz to i da vam svakodnevni boravak u automobilu učini prijatnijim. 

Ovo su samo neke od situacija u kojima je kupovina novog automobila vrlo preporučljiva, pa ukoliko se prepoznajete u prethodnim redovima, razmislite o novom četverotočkašu. Uz malo sreće, nešto povoljnije uslove i dobru ponudu, možete da pronađete znatno ekonomičnije i modernije vozilo u odnosu na ono koje trenutno imate!