dve devojčice sa šarenim rančevima

Svaki roditelj želi detetu koje je krenulo u školu da kupi ono najbolje. Odabir rančeva, svezaka, pribora i drugih potrebnih stvari za đaka prvaka, ali i starije, posebno može biti uzbudljiv.

Ukoliko niste pre početka nove školske godine pronašli adekvatan ranac – vreme je da to uradite sada. Ipak od njega će zavisiti koliko će vaše dete trpeti opterećenja na kičmi i da li će stvarati poremećaje držanja. Preporučujemo vam da školarce obradujete sa novim asortimanom kvalitetnih rančeva, uskladite ih i ove godine sa dizajnom njihove odeće.  

Kakvi treba da budu rančevi za školu za devojčice

Kada birate ranac za devojčice osnovne škole – posebno budite fokusirani da on ima čvrsto, četvorougaono telo. To je od posebne važnosti ukoliko želite da sadržina ranca bude ravnomerno raspoređena i ne stvara probleme sa kičmom. Tek onda kada je kičma deteta u starijem uzrastu već formirana – možete birati modele koji imaju blaži oblik. 

Rančevi za školu za devojčice trebaju biti kvalitetni, lagani ali i zgodni. Ispunite kriterijume vezane za bezbednost i sprečite ukočenost leđa, probleme sa cirkulacijom, skoliozu i druge  nepravilnosti.

Uzmite u razmatranje tkaninu, postavu od mekane mreže, postojanje kaiševa, krutih umetaka od plastike, tvrd okvir za leđa i celokupnu težinu ranca. Rančevi za školu za devojčice od prvog do četvrtog razreda ne bi trebalo da budu biti teži od 700 grama, a za starije od 1 kg. Niti prelaziti struk deteta.

Birajte lagane materijale, sa vodootpornim premazima i mogućnosti jednostavnog čišćenja. Od velike važnosti jesu i dodatni odeljci, ali i reflektujući elementi. Udobna ručka, kvalitetan rajfešluz i sasvim dovoljno zadžepaka. A da bi ranac bio u potpunosti prikladan ženskom detetu – ne zaboravite na standarde lepote. 

Kakvi dezeni rančeva su u modi

Kada birate odgovarajući dezen i boju, setite se šta je to što vaše dete voli. Neka rančevi za devojčice budu usaglašeni sa njihovim omiljenim bojama, printovima i junjakinjama iz animiranih crtaća kako bi ih one nosile sa zadovoljstvom.

Pored toga, devojčice vole reflektujuće elemente i neonske boje. To je posebno značajno da bi vaše dete bilo vidljivo izdaleka pri povratku kući tokom maglovite zime ili predvečerja. Ne cenite samo udobnost, funkcionalnost već i estetiku. Ove školske sezone posebno su u modi sjajne zvezdice, šljokice, rančevi u boji šljive, limuna, sa cvetnim printovima, leptirićima, jednorozima, Minnie Mousom, junakinjom Elsom i slično. 

I da rezimiramo 

Pri odabiru rančeva za devojcice – telo neka bude otporno na deformacije. Sa čvrstim leđima i ventiliranim materijalima. Naramenice – široke i udobne, sa mogućnosti podešavanja po dužini i visini. Traka za grudi neka bude tu kako bi ranac savršeno prijanjao!

A donji deo ranca neka ima zaštitni vodootporni sloj kako bi se izbeglo habanje i nakupljanje prljavštine. Priuštite idealan ranac za vašu princezu jer nikako nije dobro da ona krene u novu školsku godinu sa nečim što joj se ne dopada.

Uvideli ste kako neadekvatan ranac može da izaziva nepravilno držanje i zdravstvene probleme, od ravnih tabana pa sve do skolioze i kifoze. Usled toga, ne zaboravite na sve standarde kvaliteta i sigurnosti kako bi đačko doba proslo bez ikakvih problema i sa velikim zadovoljstvom u srcu.