Devojka sedi na steni u kupaćem kostimu

Izabrati idealan kupaći kostim nije jednostavno, pogotovo ako od ovog komada imate zahteve u pogledu estetike, udobnosti i kvaliteta materijala. Pronalazak modela koji zadovoljava sve ove kriterijume ume da bude iscrpljujući, pa je često neophodno dati prednost određenim karakteristikama kupaćeg kostima u odnosu na neke druge. 

Ukoliko su vam prioritet udobnost i praktičnost, onda se kao najjednostavnije rešenje nameće sportski kupaći kostim, koji će vam dati svu slobodu kretanja, plivanja i uživanja bez obaziranja na to da li se nešto pomerilo i da li negde nešto treba ponovo vezati. Biranje sportskog kupaćeg kostima ima mnoge prednosti, a najvažnije navodimo u nastavku. 

#1 Praktični i jednostavni za nošenje

Kada su u pitanju kupaći kostimi prodaja za naredno leto predviđa niz zanimljivih modela, a neki od vas se sigurno već pitaju da li je bolji izbor klasičan bikini ili sportski kupaći kostim. Praktičnost i udobnost su na strani sportskih kupaćih kostima, jer su njihovi modeli verovatno jedini u kojima možete biti sigurni da je sve lepo pokriveno, kao i da se kupaći neće pomeriti ako odlučite da skačete u vodu ili aktivno plivate neko vreme. 

#2 Izrađeni su od kvalitetnih materijala

Kvalitet materijala je jedna od najvećih prednosti sportskog kupaćeg kostima. Obično su u pitanju poliester, spandeks ili najlon, ispod kojih se koža ne znoji, a ujedno nema ni žuljanja, stezanja niti tragova kostima (bretela) na telu. Vrlo lepo prianjaju uz kožu prateći liniju tela, a kvalitet materijala podrazumeva i to da njihov sastav ne može dovesti do iritacije ili neke druge nepoželjne pojave na koži. 

#3 Otporniji su na štetne uticaje i brzo se suše

Veća otpornost sportskih kupaćih kostima u odnosu na klasične se odnosi velikim delom na gore pomenuti kvalitetan materijal. Otporan je na bele tragove koje slana voda i hlor umeju da ostave, a ujedno ne blede pod uticajem sunca i materija koje su karakteristične za vodu iz bazena. 

Ujedno se brzo i suše, što je vrlo praktična i poželjna stavka kada se bira kupaći kostim, naročito kada su u pitanju ženski modeli. Ukoliko imate potrebu da menjate kupaći kostim nakon svakog izlaska iz vode, u sportskom modelu se možete opustiti – bićete gotovo potpuno suvi za svega nekoliko minuta. 

#4 Jednostavan i praktičan dizajn pogodan za više sezona

Sportske kupaće kostime prepoznajemo, između ostalog, i po jednostavnom dizajnu i sasvim minimalističkom dezenu. Oni su najčešće jednobojni, sa oznakom proizvođača ili vrlo diskretnim dezenom koji ne odvlači pažnju. Ipak, to što su često bez dezena ne znači da su sportski kupaći kostimi monotoni i dosadni – možete ih pronaći u raznovrsnim nijansama, od fluorescentnih do nešto blažih, a takođe su popularni i oni u kombinaciji više boja. 

Primećujemo da najviše pažnje privlače drečavi modeli, koji sjajno izgledaju na letnje preplanuloj koži, a baš ovakvi modeli spadaju među one koji su obeležili prethodnu letnju sezonu. 

#5 Prilagođeni sportistima i avanturistima

Kada smo rekli da su sportski kupaći kostimi praktični, mislili smo na vrlo široke mogućnosti kretanja u njima. Ovi modeli su prilagođeni sportistima i avanturistima u pogledu udobnosti, čvrstine i sastava materijala koji se ne lepi, ne bocka, i pruža sve uslove za neometano plivanje. Plivanje, amatersko ronjenje i ulazak u vodu sa skakaona su mnogo lakši i jednostavniji uz sportske modele koji se neće pomeriti kako god da se krećete. 

Nadamo se da ste uvideli sve prednosti sportskih kupaćih kostima, a verujemo da će se nakon svega navedenog, neki od njih naći na šoping listi za naredno leto. Ukoliko se rekreativno bavite plivanjem tokom cele godine, onda nema razloga da čekate nove kolekcije – već sada u svojim omiljenim sportskim radnjama možete pronaći udobne i praktične sportske kupaće kostime.