Dom doživljavamo kao svoje sigurno mesto – mesto gde se nalaze sve naše dragocenosti i gde se okupljaju nama najmiliji ljudi. On je oduvek simbol bezbednosti i sigurnosti, ali će naše gnezdo biti onoliko bezbedno i sigurno, koliko se mi toj temi posvetimo.

Krov i zidovi štitiće nas od vremenskih nepogoda, ali uljezima čak ni zaključana vrata više ne predstavljaju dovoljno veliku prepreku. Važno je da se na vreme zaštitimo, jer je prevencija uvek bolja od sanacije. U ovom tekstu dajemo odgovor na pitanje koji su to ključni razlozi za instalaciju bezbednosnog sistema u svom domu već danas.

Zaštita dragocenosti

Pošto dom doživljavamo kao sopstvenu oazu mira, to je mesto gde ćemo čuvati svu svoju vrednu imovinu. Nakit i elektronika koju svakodnevno koristimo svakako će naći svoje mesto u našem domu.

Logično je da nam korisne stvari uvek budu na dohvat ruke, ali ako te stvari osim sentimentalne, imaju i određenu novčanu vrednost, veoma je važno da ih zaštitimo na pravi način. Kvalitetni bezbednosni sistemi, kao što su alarmni sistemi i sistemi video nadzora, omogućiće vam da uvek budete jedan korak ispred osobe koja će pokušati da otuđi vašu imovinu. Aktiviranje alarma i zvučnog signala će poremetiti planove kradljivca, dok će budno oko kamere dati presudne informacije o izgledu provalnika.

Prevencija potencijalnih provala

Kao što smo već rekli, prevencija je važnija od sanacije. Investiranje u prevenciju znači da ste se na vreme pobrinuli za potencijalni problem. Istraživanja pokazuju da se kriminalne aktivnosti u velikoj meri smanjuju u krajevima koji su zaštićeni sigurnosnim sistemima.

Samo obaveštenje na kapiji da je prostor zaštićen alarmnim ili video nadzorom, oteraće veliki broj kriminalaca, jer znaju da su male šanse da će njihove aktivnosti proći nekažnjeno. Ako je ceo kraj pokriven sigurnosnim sistemima, odnosno ako komšije ulože u svoju bezbednost, to će istovremeno celo naselje učiniti bezbednijim i ono će postati zona opasnosti za provalnike.

Omogućava onlajn pristup sistemu i šalje notifikacije

Savremeni i sofisticirani sistemi zaštite kreirani su sa idejom da maksimalno olakšaju i unaprede rukovanje. Danas je moguće kontrolisati opcije i upravljati sigurnosnim sistemima čak i sa veoma udaljenih lokacija, a dovoljan je samo pristup internetu.

Bilo da ste u kancelariji ili ste se zaputili na porodično putovanje, uvek ste u toku sa dešavanjima u svom domu. Pametni sistemi zaštite će vam poslati i notifikaciju ukoliko se aktivira alarm, a alarmni sistem je direktno povezan sa monitoring centrom, koji dalje reaguje prema unapred dogovorenoj proceduri i kontaktira nadležne organe.

Deca su uvek pod budnim okom kamere

Jedan od ključnih zadataka bezbednosnih sistema, jeste da neželjene posetioce zadrže van objekta. Međutim, podjednako važan zadatak je i da osobe koje se nalaze u domu, ostanu bezbedne i sigurne. Danas je teško žonglirati gomilom obaveza i raspored organizovati tako da je neko uvek tu kada se deca vrate iz škole. Angažovanje dadilje zahteva dugoročna ulaganja.

Ulaganje u sistem video nadzora je jednokratno, a omogućiće vam da uvek držite decu na oku. Ukoliko instalirate aplikaciju na telefon ili na laptop, iz svoje kancelarije ćete moći da proverite da li su deca stigla kući i šta rade. Tako ćete znati da su bezbedna, a ovakav način nadgledanja je posebno pogodan za brigu o deci koja osećaju da su već dovoljno odrasla da sama borave kod kuće do vašeg dolaska i da im nije potrebna dadilja. Roditeljska briga se ne smanjuje s godinama, pa nam je uvek bitno da je sa najmlađima sve u redu.

Miran san

Miran san nema cenu. Ako ste sigurni da je vaš dom bezbedan, bićete produktivniji, fokusirani na svakodnevne obaveze i živećete život bez stresa. Sopstvene misli ponekad mogu da budu naši najgori neprijatelji.

Svima nam se desilo da vidimo vatrogasni kamion kako se kreće u smeru naše kuće i u trenutku nas preseče pomisao da su se zaputili baš na našu adresu. Alarmni sistemi nude brojne opcije, između ostalog i opciju detekcije dima, vatre i povećane koncentracije otrovnih gasova. Video nadzor će nam omogućiti da svakog trenutka imamo uvid u stanje u našem domu i učiniće da ustanemo iz kreveta odmorni i ležemo u krevet mirni.

Brojni su razlozi za instalaciju sigurnosnih sistema, a razloga protiv nema! Zato je pravo vreme da već danas investirate u svoj miran san. Sledeći korak je da izaberete kompaniju koja nudi najbolju ponudu željenih sistema, poseduje sve potrebne sertifikate i garantuje pravilnu instalaciju. Videomont je kompanija koja nudi kompletna rešenja za tehničku zaštitu prostora. U ponudi su najsavremenija rešenja, kada je u pitanju hardver i softver sigurnosnih sistema. Vreme je za miran san i sigurnost vas, vaše porodice i imovine!