Svi tu i tamo imamo težak dan i potreban nam je odmor, koji moramo priznati već duže vreme zaslužujemo, ali odložemo usled različitih faktora i situacija.

San nije jedini neophodan, osvrnite se i na potencijalne zanimljive aktivnosti – jer će vam vratiti radost u život, kao i često zapostavljenu fizičku aktivnost, koja pruža dobar osećaj i uživanje, garantujemo!

Nije vam potrebno više slobodnih dana, pa ni da odemo negde kako bi se kvalitetno opustili, a mi ćemo vam otkriti i kako to da učinite za svega par sati u svom domu ili bar negde blizu!

Online igrice i druge aktivnosti koje efikasno opuštaju

Došli ste kući i samo želite da idete na spavanje? Možda nije reč o neophodnom snu već potrebi da se izolujete i radite nešto što volite.

Često velika potreba za spavanjem ukazuje i na depresiju, pa ukoliko ste uhvatili sebe da svaku socijalnu aktivnost otkazujete u korist sna, treba da se zapitate o čemu je tačno reč i da se ne predajete željama.

Odmorite i pogledajte epizodu nove serije za koju ste čuli da je dobra, međutim nemojte da se navučete i odgledate celu sezonu u danu, eto da vam i to kažemo. 

Dobra ideja je i pogledati neku komediju i razveseliti se, zatim odigrati video igricu koju volite ili ste je bar ranije voleli, a takođe možete igrati lucky six online i okušati svoju sreću. 

Ukoliko osvojite nešto to će vam zagarantovano poboljšati raspoloženje, ali ne treba da daje kontra rezultate i da vas čini još nervoznijima nego na početku.

Dodatno, slušanje muzike i đuskanje uz istu su odlične metode da ostavite stresan dan iza sebe i da zaboravite šta vas muči, ali i da se malo razmrdate! 

Ove aktivnosti možete više puta dnevno da radite i da se otresete anksioznost u trenutku.

Odmara žena

Praktikujte vaše rituale relaksacije

Čak i sam čin da uhvatite sebe kako se stresirate i nervozni ste može da vam pomogne da se rešite takvih osećanja, pogotovo ako nisu ispravna za datu situaciju. 

Sa druge strane sama realizacija ponašanja nije dovoljna za obustavu i promenu razmišljanja, u tim trenucima je veoma korisno da imate vaš razvijen sistem borbe protiv stresa. 

Primera radi ako odvojite vremena da udahnete duboko i izdahnete tri puta možete znatno da poboljšate svoje raspoloženje, a za pun efekat predlažemo pet minuta kvalitetnog disanja punim plućima.

Vizualizacija je još jedno sredstvo koje može da vas dovede do blaženstva

Zamislite sebe na nekom vama prijatnom mestu, recimo na obali mora gde talasi zapljuskuju umereno i osećate miris mora, kao i tople sunčeve zrake na vašoj koži. 

Zapamtite, što detaljnija slika to će vam biti bolje!

Ove vežbe možete da radite gde god da se nalazite i što ih duže praktikujete to će vam bolje ići i imaće veći uticaj na uklanjanje simptoma stresa, ali i posledica.

Na korak ste od meditacije, sedite uspravno gde vam je udobno i prestanite da razmišljate! Usresredite se na pravilno disanje, a sve ostalo što vas muči i grći vaše mišiće neka napusti vaš um i telo. 

Zdravo telo insistira na zdravom duhu

Mnogi nisu svesni da i kad ne osećaju nužno stres telo ga skladišti u sebi. 

Primera radi čest problem kod ljudi jeste tenzija u vilici, odnosno napetost. Rešite to tako što ćete široko otvoriti usta 30 sekundi i za to vreme disati kroz nos, kada osetite da vam je vilica rastegnuta, nežno zatvorite usta i ponovite ovaj proces nekoliko puta.

Mišići širom našeg telo obično nisu u zavidnoj situaciji i podnose veliku količinu stresa, zbog čega je trčanje dobar spoj aktivnosti za dušu i za telo – što bi se reklo, jer bavljenje fizičkom aktivnošću ili sportom, utiče na zdravlje i borbu protiv umora. 

Predlažemo lagan džoging, po mogućnosti realizujte ga u prirodi i razmišljate racionalno o situaciji u kojoj se nalazite ili batalite to i sanjarite o budućim pozitivnim planovima, koje želite da ostvarite. 

Razmotrite i usvajanje zdravog hobija u kom ćete uživati, primera radi idite na ples ili planinarenje, a ukoliko bi radije kući ostali, onda uzmite i relaksirajte se uz jogu.

Dokazano je da je joga dobar način da regulišete rad organizma, oslobodite se stresa i/ili anksioznosti nakupljene tokom dana, meseca ili godine.

Fino istezanje jogom će vas učiniti fleksibilnijim i bolje ćete se osećati, a sigurno će vam dobro doći i malo tišine i mira.

Dodatno ako ste u mogućnosti idite na masažu i spasite sebe stresa, to vam je naš savet!

Život je miks lepog i ružnog, bitno je da zadržite veru u sebe da ste jači od svih napornih dana, koje ste prošli i koje ćete tek proći. 

Nemojte da odustajete, izdvojite vremena i volje da radite stvari koje vam prijaju!