Selidbe su poznate kao izvor stresa i nervoze, a sve to zbog bezbroj obaveza koje donose sa sobom. Kao da nisu bile dovoljno komplikovane po sebi – selidbe su postale još kompleksnije zbog novonastale “situacije”, odnsono svetske pandemije.

Kako se preseliti, a ostati zaštićen? Šta je sve na šta treba misliti prilikom organizacije selidbe i kako završiti sve obaveze u vezi sa selidbom u najkraćem mogućem roku? Znamo da vas muči na stotine pitanja u vezi sa selidbom, pa smo umesto vas istražili, a savete sa selidbu u doba pandemije pročitajte u nastavku teksta. 

Ukoliko možete – angažujte profesionalce

Najbolja agencija za selidbe ponudiće vam odgovor na svako pitanje i završiti kompletnu selidbu umesto vas, pa je definitivno sjajno rešenje angažovati je. Ove agencije uglavnom rade sve vrste selidbi: stanova i kuća, poslovnih prostora, a podrazumevaju i usluge kao što su pakovanje stvari i njihovo skladištenje.

Dobra i profesionalna agencija znaće šta treba da uradi kako bi sačuvala maksimalnu zdravstvenu bezbednost tokom procesa preseljavanja, te se na nju možete osloniti i u ovom smislu.

Vodite računa o čistoći stvari i prostora

Od izvanrednog značaja u doba pandemije je povesti računa o čistoći stvari koje selite i prostora iz kog se selite, kao i onog u koji preseljavate stvari. Pre svega, savetujemo da kutije za selidbu pokušate da dezinfikujete, kao i druge stvari iz kuće za koje znate da su dolazile u kontakt sa drugim ljudima.

Takođe, drugi stan u koji se selite, sve i da je potpuno nov, sigurno su enterijer, ako niko drugi, posećivali barem preduzimači ili zainteresovani kupci. Zbog zdravlja i bezbednosti zato je preporučljivo dezinfikovati prostor i temeljno ga očistiti (sa maskom na licu i rukavicama na rukama) pre nego što preselite prve stvari u njega. 

Stvari spakujte praktično 

Kako biste proveli što manje vremena u procesu preseljenja, obavezno naučite kako da se spakujete pametno. Ukoliko angažujete agenciju za selidbe, nećete morati da brinete o pakovanju, ali ako se sami pakujete – budite praktični i brzo obavite ovaj dosadni deo preseljenja. 

Kupite dobre kutije za selidbu, a zatim stvari grupišite i kutije obeležavajte tako da znate šta se u njima nalazi kad ih preselite. Ovako ćete pakovanje obaviti brzo i praktično, te i skratiti vreme selidbe.

Zaštitite se prilikom preseljenja

Dok budete iznosili stvari i selili ih u drugi prostor, važno je da se zaštitite maskom i rukavicama i sve vreme kod sebe imate neko dezinfekciono sredstvo. Ovako ćete biti potpuno obezbeđeni i preseliti se na zdravstveno siguran način. 

Uz ove savete sigurni smo da će selidba proteći lakše i brže nego što ste očekivali, a da ćete istovremeno uspeti da sačuvate svoje zdravlje. Srećno preseljenje želimo!