Noćni provod

Doček Nove godine je nešto čemu se svi toliko radujemo, međutim svake godine razmišljamo i razmišljamo gde ići ove godine na doček?

Mnogi ljudi opredeljuju se za sigurne destinacije za doček kao što su Beograd, Novi Sad i drugi brojni veliki gradovi, međutim ima i onih pravih avanturista koji se upute u neki od evropskih gradova kako bi proslavili Novu godinu na malo drugačiji način.

Ukoliko i vi razmišljate o dočeku Nove godine koja nam sledi, nastavite sa čitanjem jer ćemo u nastavku teksta izdvojiti najbolje destinacije za doček Nove godine u kojima je provod zagarantovan!

#1 Beograd – srpska prestonica kao simbol dobrog provoda

Beograd već dugi niz godina važi za jednu od najboljih destinacija za noćni provod. 

Razlog tome je što Beograd svojim posetiocima ima toliko toga da ponudi – osim samih znamenitosti, muzeja, spomenika i brojnih drugih mesta u kojima možete provesti miran vikend, Beograd oblikuje velikim brojem kafića, restorana, klubova kao i kafana u kojima provod ne može da se meri ni sa jednim drugim.

Kada je u pitanju proslava Nove godine, Beograd je definitivno odličan izbor. Za doček brojni kafići, restorani, splavovi kao i hoteli organizuju specijalne večeri za svoje goste. 

S obzirom na to da su kafići i splavovi uglavnom rezervisani za mlađu populaciju, za nešto starije, Beograd nudi brojne prestižne hotele u kojima se organizuje proslava Nove godine.

Tako su npr. za hotel Jugoslavija Nova godina i pripreme za ovo glamurozno veče već uveliko u toku – za svoje goste pripremili su specijalne novogodišnje aranžmane kako bi vašu noć učinili savršenom.

U većini hotela, uz kupljene ulaznice dobijate all exclusive ponudu, odnosno neograničeno piće i hranu tokom cele večeri, i brojne neke druge pogodnosti poput parkinga, mogućnosti rezervisanja smeštaja i slično. Za vas će tokom večeri pevati naše najveće muzičke zvezde sa domaće scene sa kojima provod nikada ne može da bude loš – stoga je Beograd najbolje mesto za izlazak u Srbiji.

S obzirom na činjenicu da veliki broj ljudi, ne samo iz Beograda već i iz drugih gradova, želi da proslavi Novu godinu u srpskoj prestonici, savetujemo da se na vreme raspitate kao i to da na vreme rezervišete svoje karte kako ne bi ostali bez iste.

#2 Banja Luka – uvek zagarantovan provod

Ukoliko još uvek niste iskusili čari banjalučkog klabinga, sada je pravo vreme da to i promenite! Ukoliko ste ljubitelji beogradskog noćnog života, budite sigurni da će vam se noćni životu u Banja Luci još više svideti.

Gotovo da svaka osoba koja je posetila Banja Luku bar na jedan dan, ima želju da se tamo vraća iznova i iznova. Topli, ljudi, beskrajno vesela atmosfera koja se širi celim gradom, kao i ukusni banjalučki ćevapi i famozna piva su stvari koje ostaju urezane u sećanju nakon što posetite Banja Luku.

Kao i u Beogradu, tako i u Banja Luci noćni provod cele nedelje, gotovo da nema dana kada ne postoji neko dešavanje u gradu. S obzirom na činjenicu da preovlađuju kafići i klubovi, noćni život u Banja Luci je ipak interesantniji mlađoj populaciji. 

Neki od najpoznatijih klubova su svakako Boom Boom Room koji je jedan od najposećenijih klubova, noćni klub Opium, Cristal i mnogi drugi. Muzika je šarenolika i mogu se čuti zvuci elektronike, rok muzike, domaće, odnosno svega onog što današnji mladi vole.

Ajfelov toranj

#3 Pariz – grad svetlosti, ljubavi i romantike

Ima li bolje proslave od Nove godine u Parizu, ispred Ajfelove kule sa vašom dragom osobom?

Verujemo da je želja svakog od nas da bar jednom u životu doživi ovakvo iskustvo. Nova godina se u Francuskoj proslavlja duže nego bilo gde na svetu, te je s obzirom na njen značaj, proslava u ovom gradu uvek veličanstvena

S obzirom da je ovo grad ljubavi i romantike, za proslavu Nove godine mogu se pronaći intimniji aranžmani kao što su krstarenja Senom, ali i brojne druge ponude za novogodišnju noć u luksuznim hotelima. 

Novu godinu u Parizu možete organizovati i samostalno pa tako spram vaših želja izabrati način na koji želite da dočekate novogodišnju noć, ili možete kontaktirati neke od turističkih agencija koje u svojoj ponudi nude i aranžmane za novogodišnju noć. 

Odlazak u Pariz može biti jeftinija varijanta, budući da agencije imaju već sklopljene ugovore sa brojnim hotelima pa na osnovu toga i dobijaju različite pogodnosti za putnike. Ukoliko se uputite na doček Nove godine u Pariz, savetujemo da uplatite aranžman od nekoliko dana kako bi obišli sve znamenitosti koje vredi obići. 

Ni ne pomišljajte da letite za Pariz, a da ne posetite naravno Ajfelovu kulu, dvorac Luvr, Versaj, Trijumfalnu kapiju i brojne druge atrakcije.

#4 Krakov – grad studenata

Krakov je još jedna idealna destinacija za doček Nove godine u kojima je zabava zagarantovana, posebno za mlade. Ovaj grad poznat je po dobrom provodu i izuzetno toplim i gostoljubivim ljudima, ali i po tome što ga svi studenti obožavaju. Često ga mnogi nazivaju studentskim gradom zbog ogromnog broja studenata u ovom gradu.

S obzirom na to da su duhom vrlo slični nama, nema sumnje da će vam se provod u Krakovu itekako dopasti. U njemu ćete pronaći brojne klubove kao i kafiće u kojima možete uživati uz različitu muziku i verujte da će svako uspeti da nađe mesto za provod prema svom ukusu. 

Za doček Nove godine, glavni trg postane prepun ljudi, a u ponoć nebo osvetljava vatromet u čijem prizoru uživa hiljade i hiljade ljudi. Čak i ukoliko ne želite da Novu godinu dočekate u nekim od brojnih kafića, na gradskom trgu uvek se odigravaju brojne manifestacije i nastupaju najveće zvezde poljske muzike.

Ukoliko još uvek ne znate u kojem gradu da proslavite Novu godinu, evo nekoliko predloga u kojima je provod zagarantovan.