Priprema savršene šoljice kafe je umetnost i znamo da su profesionalni kafe aparati nenadmašni u tome. Ipak, danas na tržištu postoje i njihove mini verzije – kućni aparati za kafu, koji su pristupačni, kompaktni i savršeno pripremaju ovaj omiljeni napitak mnogih.

Svi smo se nekada našli u problemu da ne možemo da odaberemo poklon za drugu osobu i shvatimo da ideje za univerzalni poklon često nisu baš univerzalne. Aparat za kafu možete pokloniti šefu, devojci, dečku, studentu, roditeljima, kupite ga za godišnjicu braka, kupite ga na poklon mladim bračnim parovima, kao poklon za diplomiranje, zaposlenje, odlazak u penziju… 

Nema onog kome se ovakav uređaj neće dopasti, a u situaciji i da se poklon duplira, ni tada nije problem jer je savršena šoljica kafe potrebna i u kući i na poslu, i u vikendici i na putovanju…

U nastavku otkrijte više detalja o samim aparatima i odaberite onaj sa savršenim karakteristikama.

Kako funkcioniše kućni aparat za kafu?

Kućni aparat za kafu, poznat i kao kućni aparat za espreso, omogućava jednostavnu pripremu različitih vrsta kafe u udobnosti sopstvenog doma. Ovi aparati funkcionišu na jednostavan način, nudeći jednostavno čišćenje i često dolaze u kompaktnim dimenzijama, iako su dovoljno snažni da pripreme kapućino, neskafu, late makijato, moku i druge vrste kafe.

Kada se pokloni kućni aparat za kafu sa kapsulama, pruža se jednostavniji i sigurniji način pripreme kafe. Ovi aparati zagrevaju vodu na tačno određenu temperaturu, a zatim je pod tačno određenim pritiskom propuštaju kroz postavljenu kapsulu. Rezultat je odličan ukus kafe, jer se kapsule obično prave od kvalitetnih mlevenih zrna kafe, pa se svaki put dobija sveža i ukusna šolja kafe.

Jedna od prednosti kućnih aparata za kafu sa kapsulama je jednostavnost korišćenja. Dovoljno je samo postaviti kapsulu u odgovarajući otvor, pritisnuti dugme za pripremu espresa i aparat će automatski započeti proces pripreme. Ovi aparati obično imaju i podešavanje veličine šolje, tako da možete lako prilagoditi količinu kafe koju želite da pripremite.

Pored toga, kućni aparati za kafu sa kapsulama često imaju i druge praktične funkcije. Na primer, mogu imati ugrađen sistem za penjenje mleka za pripremu kapućina ili latea. Takođe, mnogi aparati imaju mogućnost memorisanja individualnih podešavanja, kao što su jačina kafe ili temperatura vode, kako biste mogli da pripremite kafu prema svojim preferencijama.

Kapsule za kafu će oduševiti svakog vlasnika

Da bi bili sigurni da ste nabavili univerzalni poklon kojim će lako baratati i početnici i ljubitelji espresso kafa najbolje je da kupite aparat koji koristi kapsule za kafu i tako ostvarite pun pogodak pri odabiru.

Svaka kapsula ima tačno naznačeno koja se:

  • Vrsta kafe pravi,
  • Jačina kafe,
  • Gorčina kafe,
  • Kiselost,
  • Aroma,
  • Specijalni ukusi kakva je čokolada, vanila, kokos, voćne note…,
  • Tačno naznačena količina kofeina,
  • Pena…

Uvek je dobra ideja da uzmete i model koji može da koristi i mleko kao dodatak, a raspitajte se i o vrstama kafe koje se prave.

Ovo je savršen poklon čak i za one koji nikada nisu pili  aromatične kafe jer će uživati i imati priliku da piju jak, kratak espreso, pa do ukusnih napitaka koji su prava poslastica i uživanje kao što je to Ice coffe, ali i topli napici.

Postoji nekoliko linija a svaka ima preko 30 ukusa tako da će vašim poklonom svako biti zadovoljan.

Zaokružite svoj dar uz aksesoare za ljubitelje kafe

Mnogo je opcija koje će oduševiti onog kojeg darujete.

Organizator kapsula, šolje za poneti, mikser za mleko, setovi za kafu, šoljice koje savršeno odgovaraju pojedinim vrstama kafe… ideje su mnogobrojne i pomoći će da upotpunite svoj poklon.

Predlažemo da odaberete i nekoliko kapsula uz aparat što će vlasniku dati mogućnost da odmah krenu sa pripremom, a kasnije i da biraju svoje favorite.

Ovako fantastičan poklon će se svideti svakom, a da li vi imate svoj kućni aparat za kafu? Ovo je kupovina koja se isplati, nabavite svoj espresso aparat i neka svaka šoljica bude pravo uživanje.